Tradiční věta každého ženského rána, odpoledne či večera…

Šaty pro Marušku I.

Před pár týdny se na Facebooku odehrála soutěž s návrhářkou Veronikou Benešovou, která tvoří pod značkou Sophistic by Veronika.

Kromě soutěže pro vás (která má již svou vítězku) jsme s Veronikou dohodly takový malý projekt.

Zkrátka a dobře v HM, či jiných obchodech, seženete šaty kolem 300,- korun, neříkám, že si je nekupuji, když jsou tak levné – samozřejmě, že ano….Ale také si čas od času koupím šaty, které třeba stojí kolem 1.500,- a výš. Samozřejmě na ně musím napřed našetřit. Pak když ale šaty dám na Facebook, tak hodně slečen se čílí „proč je to tak drahé“. No a právě v tomto projektu vám chceme s Veronikou ukázat PROČ tomu tak je. Aneb proč šaty, které jsou šité v ČR na šicím stroji stojí tolik, kolik stojí a kolik je za tím práce.

Veronika ode mě dostala za úkol namalovat 3 návrhy „šatů pro  Marušku“ – už jen ze zadání je jasné, že to budou nějaké šaty alá 50.léta s kolovou sukní :)

Když měla návrhy připravené, sešly jsme se, vše probraly a jedny šaty jsme vybraly. Přizvala jsem k tomu i mého kamaráda Davida, aby to vše nafotil a vznikla tak pěkná foto-reportáž, aneb jak se krok za krokem rodí šaty.

Na první schůzce se tedy:

  • domluvilo, jak šaty budou vypadat (tady je zatím, jak bude vypadat sukně)
  • oměřilo se – Veronika brala asi 10 měr – prsa, pas, boky, délku sukně, délku zad atd… :)
  • diskutovalo se, CO ZA BARVU – což je úkol na příště – donést ústřižky látek – balancujeme někde mezi zelenou – smaragdovou a tmavě modrou (asi se divíte, proč né mint, ale té bylo asi už dost :) Když nad tím teď tak přemýšlím, tak to čím dál tím víc vidím na tmavě modrou v kombinaci s bílou madeirou.
  • dohodlo se, že šaty na sobě budou určitě mít madeiru, neboť Veroničina nová kolekce je z části na této látce postavena

IMG_8951

IMG_8954

IMG_8957

IMG_8959

IMG_8960

IMG_8976

IMG_8977

IMG_8980

IMG_8981

IMG_8988

Samozřejmě jsem si i musela vyzkoušet úžasné šatičky s motýlky a mašlí vzadu. Nikdy jsem si nemyslela, že fialová se žlutou by mohla vypadat tak dobře :)

Šatičky jsou stále k dispozici u Veroniky v atelieru.

IMG_8992

IMG_8997

IMG_9003

Ještě jednou děkuji Veronice za to, že se do tohoto projektu se mnou pustila!

Děkuji moc Davidovi za fotky!

A vy se těšte na další pokračování, tentokrát se snad už konečně rozhodně, co to teda bude za barvu – vaše návrhy jsou samozřejmě vítány :)

M. <3

 

3 komentáře u Šaty pro Marušku I.

  • Mila Marusko,

    moc dekuji za tento clanek. Jsem moc rada, ze nekdo take ukaze jaka prace je za krasnym oblecenim a i kdyz cena takovychto kousku je o dost vyssi nez v retezci urcite stoji za to mit je v satniku.

    Eva

    • Maruška napsal:

      Ahoj Evi!
      Jsem moc ráda, že se ti článek líbí :)
      Myslím si, že tyto šaty nejsou poslední, které se budou takto sledovat od začátku do konce, mám v hlavě tolik nápadů a tolik lidí, jejichž práci bych chtěla ukázat :)

      M.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>